Händeserikt!


Har varit minst sagt händelserika veckor i det sista. Vi har haft en liten "bergochdalbane" start på bundesligan där vi inte riktigt kommit upp till den nivå som vi visade upp ifjol. Sex poäng har det blivit på fem matcher och det har skapat lite mer press på oss i media samtidigt som ni säkert fått med er det berömda "handväskor"-uttalandet från våran tränare Ralf Rangnick.

Det hela handlade väl egentligen om att få oss att verkligen sammanstråla och fokusera på de kommande träningarna, matcherna. Sen att det blev att uttalande som verkligen inte hade med verkligheten att göra, ja det får man helt enkelt tåla i ett sånt fall. Det tog säkert bort lite "Meister press" från oss med och det tror jag var nyttigt.

Sen har vi även det omtalade "doping"-fallet. Det hela började med att i omklädningsrummet efter 3-3 matchen i Stuttgart fick vi av våran manager reda på att två av våra spelare var under utredning efter att ha "varit försenade till doping kontrollen". Jag vill och kan av juridiska omständigheter inte tala om exakt vad skedde men räkna med att det kommer ske mer utredningar om "slappa" dopingkontrollanter i Bundesliga. De anklagade spelarna, Christoph Janker och Andreas Ibertsberger blev friade från alla åtalspunkter och sammanfattningsvis sades det att det var en riktig alibitillställning, denna dopingkontroll.

I helgen, lördags, hade vi så ett viktigt möte med Werder Bremen. Vi kom till spel utan fyra ordinarie mittfältare. Teber, Gustavo och Weis avstängda. Salihovic knäskadad, borta 3-4 veckor. Alltså gällde det verkligen att visa att vi har ett bra lag och trupp när vi ställdes mot ett egentligen mycket skickligt Werder Bremen. De har förvisso inte övertygat i ligan men har en väldigt hög högstanivå. Det är inte för inte som de slog ut Milan ur Uefacupen och de har en världspelare vid namn Diego på mittfältet.

Matchen slutade 0-0 men det speglar verkligen inte hur det såg ut på planen. Många chanser till båda lagen och 3-2 till oss hade nog varit mer rättvist. Boubacar Sanogo lyckades med bedriften att träffa stolpen 3 ggr när han nu hade chansen att sänka sina gamla lagkamrater i Werder Bremen.
Imorn är det Frankfurt borta som gäller och då är det dags att hämta 3 poäng. Börjar tajta till sig i toppen nu.


Tschüs!


RSS 2.0