Rise to the occasion

Tabellenführer!


Sitter just nu följer ett riktigt fotbollsgodis. GIF Sundsvall-IFK Norrköping. 1-1 efter första halvlek och inget utav lagen kommer överhuvudtaget ha en chans att klara sig kvar med det resultatet. Hoppas självklart att mitt gamla lag "giffarna" tar 3 poäng ikväll. Behövs ett ordentligt norrlandslag i Allsvenskan!


Igår var det dock på allvar fotbollsporr på Carl-Benz Stadion i Mannheim. Jag har slitit med en muskel bristning i höftböjaren så jag var tvungen att följa matchen från läktaren men vad gjorde det en sådan kväll. Efter ca 35 minuter hade vi inte bara tagit över serieledningen från våran motståndare Hamburg utan dessutom i princip redan avgjort matchen. 3-0 satte då Chinedu Obasi efter att ha blivit frispelad och rundat Hamburg målvakten Frank Rost.


Har även en liten halvkul incident att berätta från matchen. I mitten av andra halvlek så kör en spelare från Hamburg upp armen i ansiktet på den nämnde målskytten Obasi. Då rusar lagkamraten Vedad Ibisevic snabbt dit för att förklara att "så där gör man inte". Dock är han lite för het och blir bortdragen av min mittbackskollega Marvin Compper. Utan att Marvin hinner blinka så får han en lätt örfil av Vedad och går minst sagt överraskad bort från klungan. Efter matchen kommenterade Vedad incidenten så här: "Jag ville bara visa Marvin att jag hade läget under kontroll". Jo ja tackar ja....... 


Man har egentligen svårt att förstå att vi verkligen är där vi är prestationsmässigt men samtidigt så är serien lång och vi kommer säkert få våra downperioder vi med. Dock, tror jag absolut att vi kommer ha med topp 8 att göra. Och om tabelläget, den 23 maj 2009, ser ut som det gör just nu, det gör inget. Eller vad sägs om detta?  

Pl. Verein Sp. g.u.v. ToreDiff. Pkte.
11899 Hoffenheim (N) 9 612 24:1410 19
2Bayer Leverkusen 9 603 22:1111 18
3Hamburger SV 9 522 15:150 17
4VfB Stuttgart 9 513 15:105 16
5Bayern München (M, P) 9 432 20:155 15


Drama, Ari Gold, Turtle, Eric "E" och Vincent Chase. Aktörer i den bästa tv serien som någonsin producerat. I alla fall enligt min mening. Den kanske inte är speciellt djup men den är så lättsedd och karaktärerna i serien är bara helt underbara. Drama den totalt misslyckade brodern. Ari den helt sinnesjukt framgångsgirige agenten. Vincent den snygge framgångsrike skådespelaren. Ja det enda negativa med serien får väl vara att den bara sänds 20 futtiga minuter i veckan. Men den som väntar på något gott...


Härligt, med det avgörande 2-1 målet i de sista minuterna håller Robert Mambo Mumba kvar hoppet i Sundsvall.

Med det säger jag gokväll och på återseende.


Återigen skärpning...

Måste skärpa mig med skrivandet här. Var väl en evighet sen senast men struntsamma. Från och med nu ska jag vara aktiv som bara den. Eller hur Lennart?:)

Vi har iaf under denna tid haft en liten succe tid med Hoffenheim. Ligger 2a efter 7 spelade omgångar och även om jag kanske inte tror vi är mogen för att tillhöra den absoluta toppen ännu så är det alltid bättre att ligga uppe än nere. Vi tar mattch för match och känner att vi kan slå vilket lag som helst bara vi är fullständigt fokuserad på det vi ska göra. Är ofta så på denna nivå att släpper du dig 5-10 procent ned i koncentration så tappar man väldigt mycket i kvalite som lag. Det kan definitivt vara skillnaden mellan 3 härliag poäng eller ingen alls överhuvudtaget.
På lördag heter det Hannover 96 på bortaplan. de har börjat väldigt ojämnt med seger bla mot Bayern Munchen men förluster mot bottenlag. En sak är säker, de är definitivt ett lag vi kan slå om vi presterar upp mot vår topp nivå. Ja då bör vi nästan slå dem. Vi går iaf för 3 p. Som vanligt!!!

Tidigt förra lördagsmorgonen bar det av till en miniweekend i Paris med min fru, Johanna. Vår 4-åriga son, Jackson (dvärgtax), lämnades med stor glädje till vår hyresvärd under dessa två dagar.

Att åka till Paris från Mannheim med tåg tar ungefär 3 timmar. Helt otroligt men också underbart skönt. Ingen av oss hade varit i Paris och det är något jag verkligen kan rekommendera. Varken jag eller Johanna är väl några kulturellt insatta människor men jag tror inte det går att inte uppskatta hur fint Paris verkligen är. Så mycket fint att se och uppleva hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Den med avstånd vackraste staden jag varit i, så långt vill jag gå.

Sedan att det just nu svider i plånboken, ja det får man helt enkelt ta. 
 
Och så måste man ju gratulera Sverige till en bra landskamp. Hade inte själv möjligheten att se den på TV eftersom jag var i Paris, men det säger väl sig själv att man utan cirka 500 landskampers erfarenhet gjort det bra om man spelat 0-0 mot Portugal. Och det med mersmak. Lagerbäck/Andersson har ju alltid uppskattat rutin men detta är väl ett klart exempel på att det inte behöver betyda alltför mycket.

Vi i Hoffenheim har en snittålder på ca 22-23 år och det har ju funkat allright än så länge. Jag tycker egentligen att ålder är oväsentligt i fotboll. Är du tillräckligt bra ska du spela, Messi eller Maldini, spelar ingen roll.
Heja Samuel Holmén, Sebastian Larsson och Behrang Safari. Äntligen spelar vi också med en vänsterfotad vänsterback igen efter Edmans skada.
 
Tschüß und auf wiedersehen.

RSS 2.0