Semester!

Herbstmeister.


Vilket år man har fått varit med om. För lite drygt 6 månader sedan tog vi steget upp från 2 bundesliga till 1 bundesliga genom att slå Greuter Furth i den helt avgörande matchen hemma i Hoffenheim. Nu, ett halvår senare, tog vi hem "höstmästerskapet" i 1 bundesliga genom att spela oavgjort hemma mot Schalke 04 in ett helt galen match. 4 utvisningar från Schalkes sida(2 spelare, 2 ledare), alla i andra halvlek, gjorde att vi kunde ta oss in i matchen igen och till slut kvittera i den 72 minuten genom en vacker frispark från inhopparen, mannheimaren, Selim Teber.


Det  för övrigt helt katastrofala förutsättningar för en bra fotbollsmatch. Det är nämligen så att våran tillfälliga hemmaplan i Mannheim inte har någon el uppvärmning och under de senaste dagarna, nätterna har det varit minusgrader och därmed frost på backen. När vi igår klev in på planen för att känna på underlaget osv var det många som undrade hur här skulle kunna föras en riktig fotbollsmatch. I princip hela mitten av planen var stenhård av frosten och helt omöjlig att egentligen beträda med fotbollsskor. När vi sedan sprang ut för uppvärmning var det många som var väldigt osäker vilken typ av skor man skulle använda. Skruvdobb eller fasta dobbar. Problemet var att på kanterna av planen var det väldigt mjukt och tvunget att använda skruvdobb. Och i mitten i princip den totala motsatsen. Jaja, det löset väl sig till slut så där lagom och det blev trots allt en relativt underhållande match. Mycket tack vare den hetsiga stämningen mellan båda lagen.


Måste för övrigt tillägga att jag har fått lite rätt i min uppfattning om en viss viasat kommentator. Nog för att Hoffenheim är rätt nya för många tv tittare och kommentatorer. Men kära Tommy Engstrand. Nästa år är det 2009 och då har jag mycket svårt att se att vi, 1899 Hoffenheim, har 100 ÅRS jubileum. Dessutom ligger vår arena inte i Mainz utan i Mannheim. När min kära mor ringer efter matchen och berättar att det var den mest bedrövliga kommentering av en fotbollsmatch ja då vet man att något inte står rätt till.


Idag är det den sista officiella dagen innan jag/vi går på semester. Vi har medicinsk check där det först och främst går ut på att kontrollera om man har något problem och isåfall ta itu med det. Annars är det vägning och stora böter om man kommer tillbaka för tjock efter all julmat. Senare på kvällen har vi vårt obligatoriska julfirande. En tillställning som sker i Mannheim där det bjuds på god mat och underhållning av mycket hög klass. Förra året, mitt första julfirande med Hoffenheim, satt jag med öppen mun under hela tillställningen tror jag. Det kom in en ny underhållare efter den andre som alla bjöd på undehållning och uppvisning av konster och kvaliteer jag aldrig sett förut. Ska bli väldigt spännande att se vad detta år har att erbjuda.


När jag sedan går på semester väntar först 2 dagar i Paris med en mycket god vän som är på besök här i Tyskland just nu. Det är nämligen så att min kära fru har hennes avslutande prov denna vecka och då har hon "skickat iväg" oss till Paris för att inte störa hennes studerande. Jag klagar inte. Sedan på torsdag bär det av till Sverige, Sundsvall för oss alla 3. Ser så framemot att träffa familj och vänner som man inte sett på länge. Jag brukar alltid säga det att det enda man saknar som utomlandsproffs är just sin familj och sina vänner. Man träffar dem så sällan och man märker verkligen hur mycket de betyder när man bor så långt ifrån dem. 


Under semestern har vi såklart fått ett träningsprogram som vi måste följa och jag gick precis igenom mitt här via mejlen i morse. Det innehåller 3 lediga dagar från 16-3 januari och det känns helt ok. Jag älskar att träna och vet att jag skulle inte klarat av att ta ledigt längre än kanske just de 3 dagarna. Kommer dock säkert ägna tid åt lite roligare typ av träning med. Som tex att spöa min svåger i Tennis. Vi har alltid en obligatorisk match under vinter semestern och det brukar bli en väldigt jämn tillställning. Han är tekniskt bättre än mig men jag är fysiskt mycket bättre så det brukar börja väldigt bra för honom. När han sedan börjar bli trött och sliten kommer många unforced errors som jag gladeligen kommer tacka och ta emot.


Avlsutar denna krönika med att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt år. Hoppas även att alla som drömmer att bli fotbollsproffs får uppleva att spela på Allianz Arena mot Bayern München. Nog för att vi snöpligt förlorade den matchen men det var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. 69000 på läktaren(fullsatt) och seriefinal mot legendariska Bayern. Ja det är väl sådant man drömde om när man sköt mot ladugårds väggarna som liten grabb i norrlands trakterna.RSS 2.0