Still going strong...

Ja. Vad ska man säga? Kan inte annat säga än att det ser otroligt lovande för oss och att jag är otroligt stolt över att få bära kaptensbindeln med detta lag. Nu är jag ju förvisso kapten eftersom vår ordinarie kapten är skadad men är hursomhelst stolt att få vara delaktig i det vi bygger upp.
Det är nämligen så att TSG 1899 Hoffenheim är ett väldigt "nytt" lag i Tyskland och är för första gången med i 2 Bundesliga.
För ett par år sedan investerade mångmiljardären Dietmar Hopp, som för övrigt kommer från regionen, en hel del pengar i TSG 1899 Hoffenheim. Han hade då som långsiktigt mål att sakta men säkert bygga upp ett lag som så småningom skulle spela i 1 Bundesliga. Med värvningar som den förre Schalke 04 tränaren Ralf Rangnick och bundesliga spelaren Fransisco Copade visade herr Hopp att han inte tänkte låta varandet i Regional ligan(3 ligan) bli alltför långt. Redan första året visade sig de stora köpen vara en succe. Man tog steget upp i 2 Bundesliga och insåg att nu måste de satsas ordentligt. Inte för att absolut ta sig upp till 1 Bundesliga utan snarare för att etablera sig som en proffesionell klubb med stora mål i sikte.
*En fantastisk stadion med 35 000 åskådare börjades bygga, med sikte på att vara färdig febrari 2009.
*En ny träningsanläggning är också på väg och ska vara en av de absolut modernaste och bästa som överhuvudtaget kommer att finnas.
* Ifjol sommar, strax innan serien börjar här i Tyskland, köpte man inte mindre än 8-9 nya spelare. Många olika nationaliter, tex Chinedu Ogbuke , Nigeria. Carlos Eduardo och Luis Gustavo, Brasilien. Demba Ba, Senegal för att nämna några.

Så tillbaka till början. Vi spelade alltså 1-1 idag borta mot tabelltrean Mainz. Vi gör en strålande match och borde väl egentligen vinna, men samtidigt borta i en sådan vitkig match för man väl vara tillfreds med den pinnen. 
Är i alla fall otroligt glad för att du gav mig råd om att ta den här chansen Johanna. Så underbart vi har det och att man kan trivas så bra så långt hemifrån känns fantastiskt.

LIEBE LIEBE LIEBE!
image9image12


image13


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0